Black Eyed Peas, Lukas Graham, Dean Lewis og 16 andre navne til TB23

Kalenderåret viser endelig 2023, og det betyder, at vi er ét længselsfuldt skridt tættere på sommer, sol og – ikke mindst – festivalsæsonen.

Vi har allerede afsløret en række navne, der skal spille i Tusindårsskoven i år – herunder hovednavnene Red Hot Chili Peppers og Maroon 5 – og nu er 19 nye artister fra både ind- og udland føjet til programmet.

Hitgaranti og dansk hiphop i topform

Amerikanske Black Eyed Peas behøver næppe den store introduktion. Med will.i.am i front har gruppen op gennem 00’erne været garanter for hits i verdensklasse med titler som ”Where Is The Love?”, ”My Humps” og ”I Gotta Feeling”. Et andet act med hitgaranti er hele Danmarks Lukas Graham, som netop har udgivet sit fjerde album 4 (The Pink Album). Dagens annoncering byder også på et gensyn med australske Dean Lewis, der med følsomme popballader som ”Be Alright”, ”Half A Man” og ”How Do I Say Goodbye” har taget danskerne med storm.

Den danske hiphopscene er også velrepræsenteret i dagens annoncering. Gilli var i 2022 for fjerde år i streg den mest streamede kunstner i Danmark. Han får følgeskab af en eksklusiv fælleskoncert med de to visionære rappere Artigeardit og Lamin, mens ICEKIID bringer sine dansable afrobeat-hits til Tusindårsskoven, og den maskerede rapper og sanger D1MA viser, hvorfor hans fusion af rap, R&B og elektronisk musik har gjort ham til en af de mest omtalte nye kunstnere på den danske musikscene.

Fremtidens popstjerner på Tinderbox

Hvert år præsenterer vi på Teltscenen en række artister, som vi spår en lys fremtid, og i år er det især på den engelske popscene, at der er guld at komme efter. RAYE hitter lige nu stort med sit længeventede debutalbum, der rummer radiohits som ”Black Mascara.” og 070 Shake-samarbejdet ”Escapism”, mens Cat Burns er nomineret til hele to prestigefulde BRIT Awards for sin moderne singer-songwriting og singler som ”go” og ”ghosting”. Mimi Webb står bag radiohits som ”House On Fire” og ”Good Without” og excellerer sammen med stjerneskuddet Dylan i ørehængende popbaskere med hudærlige tekster.

Danske Dopha har allerede fået ry som en af landets bedste live-performere og har høstet store roser for debutalbummet The Game fra 2021, mens Pil er godt på vej til at blive en af landets næste store popstjerner med sit bundærlige tekstunivers, som hun blandt andet har foldet ud i et udsolgt Store VEGA og som support for Jada i Royal Arena sidste år.

Danske sværvægtere og et gensyn med internationale punkoriginaler 

Fra Danmark kommer også flere store acts, der på hver deres måde har været med til at definere musikscenen herhjemme. Mens Christopher længe har vist, hvor popskabet skal stå, har de to albumaktuelle artister Hans Philip og Phlake præsenteret to meget forskellige måder at lave henholdsvis engelsk- og dansksproget R&B på.

I en helt anden ende af genrespektret har Simon Kvamm i front for trioen Hugorm introduceret et farverigt og kalejdoskopisk musikunivers og spillet en række opsigtsvækkende koncerter, som musikmediet GAFFA i en femstjernet anmeldelse blandt andet har kaldt ”på grænsen til det sindssyge”. Folkeklubben har også udmærket sig på livescenen og har længe charmeret danskerne med deres finurlige historiefortælling, fængende melodier og kække spillemandsattitude.

Sidst, men ikke mindst vender det multikulturelle band Gogol Bordello med ukrainske Eugene Hütz i front tilbage til Tinderbox med deres højenergiske, samfundskritiske og politisk bevidste mix af vestlig punk og østeuropæisk swing.

Med de nye tilføjelser er programmet på de tre hovedscener Rød Scene, Blå Scene og Teltscenen så godt som færdigt, mens de mange fans af elektronisk musik stadig kan se frem til at få afsløret programmet for Magicbox i starten af foråret.

Dagsbilletter i salg fra tirsdag den 31. januar kl. 10.00

Interesserede i 1- eller 2-dagsbilletter kan nu sætte kryds i kalenderen den 31. januar kl. 10.00, hvor salget af endagsbilletter skydes i gang sammen med TB Camping og VIP 1-dagsbilletter her.