• Lørdag
  • 00:15 – 01:45
  • Rød Scene

Vi er kede af at sige det, men du har levet under en sten, hvis du ikke er bekendt med amerikanske Red Hot Chili Peppers og deres spraglede funkrock!

Los Angeles-bandet blev dannet i 1983 og kan derfor fejre 40 år som band, når de i 2023 gæster Tinderbox. 

Siden de i 1991 udgav det skelsættende album Blood Sugar Sex Magik, har Anthony Kiedis, Flea, John Frusciante og Chad Smith rusket godt og grundigt op i konventionerne for rockmusik med deres store indflydelse fra funkens verden. Albummet bød på udødelige numre som den hæsblæsende “Give It Away” og den mere følsomme ”Under The Bridge”, som begge viste bandets vilde spændvidde.

Efterfølgende landede 1999-albummet Californication, som blev gruppens hidtil bedst sælgende plade med mere end 15 millioner eksemplarer solgt på verdensplan. Albummet indeholder numre som ”Scar Tissue”, ”Otherside”, ”Around the World” og selvfølgelig titelsangen ”Californication”, der skriger på fællessang i Tusindårsskoven!

Flere udødelige sange fulgte efter – ”By the Way”, ”Can’t Stop”, ”Dani California” og ”Snow (Hey Oh)” for eksempel – og den dag i dag er Red Hot Chili Peppers stadig i gang.

De udgav i 2022 hele to nye album, vandt The Global Icon Award til MTV VMA’s og drog på en omfattende verdensturné med verdensstjerner som The Strokes, HAIM, Anderson .Paak og A$ap Rocky med som support. Turneen inkluderede desværre ikke nogen dansk dato, og derfor kan vi ikke få armene ned over, at muligheden for at skråle med på et af tidens absolut største bands nu endelig byder sig, når Red Hot Chili Peppers lukker Rød Scene lørdag den 24. juni 2023.