Dagens musikguide: torsdag

Det er selvfølgelig med masser af musik på programmet, at vi tager hul på årets første festivaldag, og selvom du sikkert allerede har gjort dig en masse tanker om, hvad du skal høre, så guider vi dig her igennem dagens program, så du er sikker på at få det hele med.

Eftermiddag med fem fortolkninger af dansk pop anno 2023

Tinderbox 2023 skydes i gang på Teltscenen klokken 14.00 til tonerne af en af landets mest spændende nye popartister – nemlig sangerinden og sangskriveren Pil. Hun slog igennem med sange som ”Nattely”, ”Omvendt” feat. Andreas Odbjerg og ”Dronning Af Månen” og ramte de danske stuer i X-Factor finalen, da hun sang duet med vinderduoen ROSÉL. 

Og fra en ny stjerne på den danske popscene, til én der har funklet i årevis: Christopher står klar klokken 15.15 på Rød Scene med sin hitparade af et bagkatalog og sit uslukkelige performance-gen. 

Klokken 16.45 spiller to fantastiske artister i form af hit-duoen Phlake på Blå Scene og den fremadstormende popsangerinde eee gee på Teltscenen. Mens Phlake har forført det ganske land med lækre R&B-produktioner i en årrække, er eee gee stormet frem på den danske scene med sin tidløse pop, som burde gøre enhver Lana Del Rey-fan blød i knæene. 

Zar Paulo afløser Jada på Rød Scene klokken 18.15 med et show, som de den seneste tid er blevet rost til skyerne for. Så sent som på starten af måneden indtog de den største scene på den Aarhusfestivalen NorthSide, hvorefter de blev kaldt ”Danmarks nye store popgruppe” af Jyllands-Posten.   

En aften med eksplosiv dansk rap, en spirende international popstjerne, musik der bider fra sig og tre af landets største acts

Når aftenen for alvor gør sit indtog klokken 19.45 står den på dansk rap af højeste skuffe med den eksklusive kombination af Artigeardit x Lamin, som spørger: ”Hvor Fuck Er Min Drink?” på Blå Scene. Er du mere til pop, står en af Englands helt store nye stjerneskud klar på Teltscenen. Det er ingen ringere end Mimi Webb, som har hittet massivt med singler som ”Good Without”, ”House On Fire” og lige nu er højaktuel med kæmpehittet ”Red Flags”.

Hvis du elsker dansk musik og har et ømt hjerte for gode popsange, så behøver vi vist ikke minde dig om, at Tobias Rahim står klar på Rød Scene klokken 21.00. Han er vel i sagens natur det største nye popfænomen, vi har herhjemme?

Vil du gerne have noget musik indenbords, som bider fra sig, så er det altså i teltet, du skal indfinde dig klokken 22.45. Her står Simon Kvamm og resten af Hugorm klar med deres ret så vilde musik og lige så vilde koncertformat. 

Og speaking of vildt koncertformat, så får du ikke et mere elsket og hyldet live-band end The Minds of 99, som ligeledes klokken 22.45 indtager Blå Scene og byder op til fællessang og hits på stribe.

Sidst men ikke mindst vender Lukas Graham tilbage til Tusindårsskoven, når den danske hitgruppe vælter Rød Scene klokken 00.15. De tog fusen på Soundvenues anmelder, da de for ganske nyligt spillede på NorthSide, og mon ikke de tager fusen på dig også, når runder første dag af Tinderbox af? Det føler vi os ret overbeviste om… 

Groove- og magicbox

Vi har selvfølgelig ikke glemt alle de musikalske lækkerier, der finder sted på Groovebox og Magicbox i dag. 

Torsdagen på Magicbox er noget anderledes end normalt. Vi har nemlig givet styringen til Tinderbox-veteranerne TooManyLeftHands, som har kurateret et stærkt lineup, og som selv vil være at finde bag pulten hele dagen. De har håndplukket danske og internationale stjerner som Rune RaskOliver IngrossoKato og Tujamo – for at nævne nogle stykker. Se det fulde lineup her. Det kan kun blive godt!

På Groovebox kan du efter en med comedy og retro DJ-sets glæde dig til klokken 22.00, hvor pulten overtages af selveste Basshunter – ja ham der gav os ”Boten Anna” – et af 00’ernes mest ikoniske hits.

Godnat og tak for i dag

Vi glæder os til at se dig i morgen, og gøre det hele igen!