• Torsdag
  • 19:45 – 21:00
  • Blå Scene

Dansk hiphop har kronede dage, og det er blandt andet takket være to kompromisløse og nyskabende rappere, som redefinerer genren på deres egne værker såvel som i deres fælles projekter.

Artigeardit og Lamins musikalske rejse fusionerede, da de sammen drog mod den græske ø Zakynthos, hvor de skrev og indspillede EP’en Ny Agenda fra 2021. EP’en indeholder alt fra reflekterende, tilbagelænede hiphop-bobs til tunge beats og den pulserende ”Hvor Fuck Er Min Drink?”, som hurtigt blev en favorit på dansegulvet.

Artigeardit har været en nøglefigur på den danske musikscene, siden han i 2018 udgav det introspektive debutalbum VILDEDAGE i 2018. Siden har han bevist sit store talent med en række anmelderroste koncerter og de to efterfølgende albums IDIOT og Held & Lykke Med At komme Hjem, hvoraf sidstnævnte også landede ham en velfortjent pris for ’Årets Danske Album’ ved Danish Music Awards.

Lamin har kurs direkte mod samme succes, og det skyldes nok, at han besidder den samme eftertænksomhed og skabertrang, som Artigeardit har udmærket sig med. Hans karriere er skudt afsted med raketfart, for trods sin korte tid i spotlightet, har Lamin tjekket milepæle af, som mange kunstnere bruger flere år på at opnå. Han sluttede 2021 af med at sælge Lille VEGA ud, og markerer foråret med en udsolgt koncert i Store VEGA. Den tunge og kompromisløse ”Æstetisk” blev P3’s Uundgåelige, mens ”Window” røg direkte i A-rotation, inden hans hidtil største hit ”Gode Dage, Gode Drinks” (som i skrivende stund er streamet mere end otte millioner gange på Spotify) udkom. Alle tre singler landede som en stilsikker forsmag på albummet Kronisk Skeptisk fra sidste år.

Lamin og Artigeardit spiller stort set kun koncerter alene, så det er en unik mulighed, der byder sig, når to af landets skarpeste rappere og tekstskrivere går sammen om at give dig årets vildeste hiphopfest på Tinderbox!