• Torsdag
  • 22:45 – 00:00
  • Teltscenen

Det er ud af de smukke omgivelser i Klitmøller på den jyske vestkyst, at projektet HUGORM er vokset. Trioen består af Simon Kvamm, Árni Bergmann Jóhansson og Morten Gorm, som – trods vidt forskellige genremæssige baggrunde – mødtes i lysten til at ryste posen lidt. At vende det hele på hovedet. At gøre noget helt anderledes og sende en musikalsk fuckfinger eller ti ud i æteren.

Første resultat blev 2020-EP’en FOLK SKAL BARE HOLDE DERES KÆFT. Det gjorde Hugorm ikke – altså holdt deres kæft. I stedet skød de med skarpt på seks hårdtslående og genre-fusionerende sange, hvor Kvamm badet i lydeffekter krængede skarpe ordspil og direkte stikpiller ud. 

Senere i 2020 fulgte trioens første fuldlængde album KOM VI FLYGTER, som bød på mere af den aggressive energi og musikalske knytnæveslag, som debut-EP’en introducerede. Albummet fik flotte fem stjerner i GAFFA, dannede ramme om flere stort set udsolgte turneer og kulminerede i to nomineringer ved Danish Music Awards i 2021 i kategorierne ’Årets Gruppe’ og ’Året Nye Livenavn’.

De flotte præstationer viste sig stadig kun at være begyndelsen. For i oktober 2022 landede anden plade fra den produktive trio. Det ligger faktisk i titlen, hvad pladen TRO, HUG & KÆRLIGHED bød på: Lidt mere humor, stadig et par hug, men også mere følsomme kærlighedssange. 

I forbindelse med udgivelsen drog gruppen på deres hidtil største Danmarksturné i efteråret 2022, som ikke overraskende fyldte koncertsalene landet over takket være deres vilde live-energi og nytænkende koncertformat.

”Bejler Hugorm på sigt til at blive landets stærkeste live-band?” spurgte GAFFAs anmelder efter at have oplevet dem på Posten, og mon ikke du står med samme indtryk, når du har oplevet dem live i Tusindårsskoven? Det føler vi os ret overbeviste om. 

HUGORM er meget ligesom dyret, de har taget deres navn fra: De bider fra sig, og det gør nas. Men du dør ikke af det.