Vi føjer både verdensstjerner og danske darlings til programmet

Stormzy, Zara Larsson, Suspekt og Saveus er blandt de nye navne, der i dag er offentliggjort til årets udgave af Tinderbox. Ud over de 12 nye programtilføjelser har festivalen sat gang i salget af dagsbilletter.

Lineuppet til Tinderbox – der vanen tro finder sted i Tusindårsskoven i Odense fra den 23. til 25. juni –  byder igen i år på store internationale stjerner, spændende upcoming navne og en række musikalske nationalhelte.

Det er også en god blanding af nyt og gammelt, dansk og internationalt, rap, rock, pop, R&B og sågar pop-punk, der gemmer sig i dagens annoncering og således gør artister som Muse, Imagine Dragons, MØ, The Minds of 99 og Tessa selskab.

Øverst på plakaten troner Englands måske største rapper lige nu Stormzy, der med sit seneste album Heavy Is The Head fra 2019 endnu engang viste sin styrke på den moderne grime-scene. Svenske Zara Larssonkaster også stjernestøv over Tinderbox med sit seneste album Poster Girl og kæmpe pophits som ”Lush Life”, ”Look What You’ve Done” og ”Talk About Love”. De to sidste internationale indslag i dagens annoncering skal findes på de lidt mindre, men stadig højaktuelle scener. Den britiske selvudnævnte ’urban jazz’-artist IAMDDBhar smeltet mange hjerter med sin silkebløde R&B-vokal, hårde trap-beats og stærke budskaber om self-empowerment, mens amerikanske KennyHoopla repræsenterer den helt nye bølge af følsomme Gen Z pop-punk-artister, der lige nu strømmer ind over det globale musiklandskab.

De fire internationale navne annonceres sammen med nogle af de største artister herhjemme. Uovertræffelige Suspekt vender tilbage til Tinderbox med deres vanvidsshow, mens Saveus markerer et kærkomment comeback til live-scenen med et nyt album i bagagen. Det samme gør Spleen United, som efter seks års stilhed for nyligt genoptog karrieren, og nu er klar til at bringe deres højenergiske dance/rock-ravefester til scenekanten.

Aqua er – og har længe været – en af de største danske eksportsucceser, og er desuden et af de navne, Tinderbox-fans har ønsket allermest at se på festivalen. De leverer årets nostalgiske pop-fest, mens hele Danmarks R&B-crooner Burhan G viser sine anmelderroste evner på en scene. Hjalmer har sunget sig direkte ind i hjertet på danskerne med sin umiddelbarhed og uimodståelige popsange om livets op- og nedture, mens Rasmus Walter hylder sine mere end 20 år på den danske musikscene som både bandmedlem og soloartist. Sidst, men ikke mindst vil den lokale, fremadstormende Odense-duo Statisk vise, hvorfor den unge, dansksprogede indiepop/rockscene er så spændende at følge for tiden med deres ærlige tekster om at være lige dele rastløs og euforisk og prøve at finde sin plads i livet.

De resterende dagsbilletter er sat i salg

Et overvældende antal festivalgæster har gemt deres billetter fra de aflyste år 2020 og 2021. Det betyder, at der kun er et begrænset antal billetter tilbage til festivalen i 2022. De sidste partoutbilletter er allerede i salg og vil frem til og med den 6. februar koste 2045 kr. Herefter stiger prisen. Dagsbilletterne er netop gået i salg, og spilledagene for de foreløbigt annoncerede artister kan ses lige her.

De nye navne til Tinderbox er:
Stormzy (UK)
Zara Larsson (SE)
Suspekt
Saveus
Aqua
Burhan G
Spleen United
Hjalmer
Rasmus Walter
IAMDDB (UK)
KennyHoopla (US)
Statisk