Tinderbox og odense kommune præsenterer forum

Foto: Clara Brøgger

I samarbejde med Odense Kommune præsenterer vi FORUM – en ny årlig klimakonference på Tinderbox, hvor både erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og borgere kan blive inspireret af hinanden og oplægsholdere fra ind- og udland.

FORUM er en todages-konference på Tinderbox, der præsenterer danske og internationale aktører og sætter fokus på klima, miljø og bæredygtig udvikling. FORUM finder sted på et helt nyt område af festivalen og skal være stedet, hvor vi kan inspireres til at fremme den grønne omstilling og bidrage til at nå Odense Kommunes ambitiøse mål om at være klimaneutral senest i 2030.

– Odense Kommune og Tinderbox har længe arbejdet med, hvordan vi i fællesskab kan koble kommunens vedtagne mål om at være klimaneutral senest i 2030 med den enorme, positive energi, der findes i en festival for titusindvis af gæster. En årlig klimakonference skaber nye rum til at mødes om grønne dagsordener og tage del i den demokratiske samtale om bæredygtig adfærd, der er en af forudsætningerne for at indfri vores klimaambitioner. Jeg glæder mig over, at Odense Kommune har dygtige samarbejdspartnere, der tør udvide rammerne og vokse i takt med tiden, fremhæver borgmester i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel

Hos Tinderbox har vi har høje ambitioner for festivalens bæredygtige udvikling, og for festivaldirektør Brian Nielsen er det derfor helt naturligt at udvide festivalen med en klimakonference:

– Med en stor festival som Tinderbox følger også et stort ansvar, som vi hvert år arbejder fokuseret med at løfte, så godt vi kan. Jeg er stolt over, at vi i samarbejde med Odense Kommune i år skruer op for ambitionsniveauet og dels involverer det erhvervsliv, som er så vigtig en del af at kunne lykkes med byens bæredygtige udvikling, og dels de borgere og omgivelser, det i sidste ende handler om, siger Brian Nielsen.

Den bedste viden samlet på ét sted
FORUM afholdes torsdag den 23. og fredag den 24. juni fra kl. 10 til kl. 16. Torsdagens program henvender sig til erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og organisationer, mens FORUM om fredagen også inviterer borgere og festivalgæster indenfor.

Hovednavnet på årets FORUM er den hollandske stjerneforfatter Rutger Bregman, der er kendt for sin tale på World Economic Forum, hvor han kritiserede verdens ledere for at have fløjet til mødet i Schweiz i 1500 privatfly – for blandt andet at diskutere klimakrisen. Programmet tæller også navne som østrigske Christian Felber fra organisationen Economy for the Common Good, bæredygtighedsansvarlig for Carlsberg Tenna Skov, kok og aktivist Nikolaj Kirk og mange flere.

Billetter
Torsdag den 23. juni er FORUM åbent for deltagere med konferencebillet, og fredag den 24. juni er der gratis adgang for alle interesserede med eller uden festivalbillet. Billetsalget til FORUM starter tirsdag den 10. maj kl. 10.