• Torsdag

Dynamisk, kunstnerisk, legesygt, frigørende. Der er findes mange passende tillægsord, man kan knytte til Janelle Monáes musik, som siden 2010’erne har gjort dem til en af de mest anerkendte og hyldede artister på den internationale populærmusikscene. 

Med det GRAMMY-nominerede debutalbum The ArchAndroid fra 2010 introducerede Janelle Monáe sit retrofuturistiske univers med kæmpe singlesucceser som ”Tightrope” og ”Cold War”. I 2013 fulgte den eklektiske kunstner op med The Electric Lady med gæstefeatures som Prince, Solange, Miguel og Erykah Badu på setlisten, inden Dirty Computer udkom i 2018 som en kæmpe manifestation af Monáes store talent. 

Janelle Monáe, som også brillerer som skuespiller, udgav sidste år sit fjerde album, den queer-frigørende The Age of Pleasure, som i år er med i opløbet til en GRAMMY i den prestigefulde kategori Album of the Year.

Janelle Monáe har ry for at levere enestående koncerter, og da de senest gæstede Danmark på Roskilde Festivals Orange Scene, skrev Politikens anmelder blandt andet: Med en fuldkommen overlegen setliste og et showwomanship ud over alle grænser var Janelle Monáes indtog på Orange et forløsende brag af en koncert.

Glæd dig!