• Fredag
  • 14:45
  • Panorama

Er det bare os, eller er det lidt som om, at alt hvad sanger og sangskriver Asger Nordtorp Pedersen rører ved bliver til… guld? 

Under aliaset Guldimund har han i hvert fald taget musikfans i hele landet med storm, takket være en imponerende musikalsk originalitet og et sangskrivermæssigt håndværk, der gør det umuligt ikke at suge hvert et ærligt ord og hver en hypnotiserende melodilinje til sig. 

På udgivelsesfronten har Guldimunds 2023-album Jeg venter i lyset modtaget 5-stjernede anmeldelser på stribe, og med singlen ”Det kun vigtigt, hvad det er” cementerede han sig som en sand publikumsfavorit, da den løb med titlen som Årets Lytterhit ved P3 Guld. 

Live har Guldimund også nået milepæle, de fleste danske artister nok kun tør drømme om. Han udsolgte på rekordtid hele tre efterårskoncerter i DR Koncertsalen og to koncerter i Musikhuset Aarhus og har allerede nu udsolgt tæt på samtlige koncerter på sin forårsturné.

Guldimund debuterede tilbage i 2021 med albummet Dem Vi Plejede At Være, hvorfra titelsangen stadig er en af hans mest afspillede. Albummet gjorde ham dengang til årets helt store vinder ved den prestigefulde Steppeulven prisuddeling, hvor han løb med prisen for både ’Årets Album’, ’Årets Tekstforfatter’ og ’Årets Musiker’. 

Der er snart ikke flere måder at sige det på: Det er en af landets absolut største musikalske talenter, der, sammen med sit velspillende orkester, endelig indtager Tusindårsskoven til sommer.