OPSKRIFT PÅ BRUNSVIGER-RISALAMANDE

15. december 2023

En ægte, fynsk klassiker i jule-klæder. Det er hvad, vi har tryllet frem til jer i dagens julekonkurrence. Her får du opskriften på en sublim brunsviger-sovs, som vi har brugt som topping til risalamanden. Måske den næste klassiker på julebordet?

Opskrift på brunsvigersovs til 4 personer:

  • 0,8 dl. mælk
  • 1 æggeblomme
  • 30 g. sukker
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. maizenamel
  • 50 g. smør
  • 100 g. brun farin


Fremgangsmåde:

  • Pisk æggeblomme med sukker og vaniljesukker.
  • Sigt maizena ned i æggemassen og bland godt.
  • Varm mælken op til kogepunktet, og hæld den kogende mælk i en tynd stråle ned til æggemassen, mens du pisker godt.
  • Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op under konstant omrøring.
  • Cremen må ikke bulderkoge, og du skal passe på, at den ikke brænder på. Først bruser cremen op, og derefter bliver den tyk mens bruset lægger sig.
  • I en anden gryde varmer du farin og smør op under omrøring, indtil alt er smeltet.
  • Tag gryden af varmen og pisk vaniljecremen i.
  • Lad brunsvigersovsen køle af, inden den hældes udover din risalamande.
  • Velbekomme!