Odense-duoen statisk åbnede Tinderbox 2022: “Det er en stor ære”

Foto: Morten Rygaard

Det var to glade og forventningsfulde odenseanere, der var klar til at åbne Tinderbox 2022 og for alvor skyde gang i festen. Mathias og August, der tilsammen udgør synthpop-duoen Statisk, var både på hjemmebane i Odense og på scenen, da de – med egne ord – smadrede igennem på Teltscenen på en solbeskinnet og varm torsdag eftermiddag.

Vi fangede duoen i en pause mellem deres lydprøve og koncerten til en snak om, hvordan det føles at skulle åbne hjembyens største fest.

”Vi havde ikke rigtigt fattet, tror jeg, at vi skulle åbne,” fortæller Mathias. ”Det er selvfølgelig megafedt og en stor ære at få lov til det.”

”Der skal smadres igennem, jo – som sædvanligt,” fortsætter August.

Det er måske ikke alle, der har nået at stifte bekendtskab med den fynske duo, inden de indtog Teltscenen. Til spørgsmålet om, hvad publikum kan forvente af deres koncerter, svarer de hurtigt: ”Synthpop med tryk i – med spade på! Vi glæder os bare til at komme ud og spille!”

Tændte og forventningsfulde tager August, Mathias og deres faste band afsted mod Teltscenen og leverer et højenergisk åbningsshow.

VI KUNNE SPILLE FOR ALLE I HELE VERDEN, MEN HVIS MOR IKKE SYNES, DET LYDER GODT, SÅ…!

Det er derfor et flyvende Statisk, vi igen møder efter koncerten: ”Der var fandeme proppet derinde, det var fedt at mærke.”

”Det var også fedt at mærke, at folk sang med, det var sgu en vild oplevelse. Nu har vi jo været et meget coronaramt band,” siger Mathias. ”Så det er vores første rigtige festivalsommer, og det er en virkelig vild følelse at stå i sådan et stort telt.”

Blandt hjemmebanepublikummet var både Mathias’ nevø og Augusts mor, og der er ingen tvivl om, at opbakningen fra familien er vigtig for de to venner: ”Vi kunne spille for alle i hele verden, men hvis mor ikke synes, det lyder godt, så…!,” siger August med et grin.

Statisk har også et par gode råd i ærmet til de nye danske acts, der drømmer om at gøre dem kunsten efter og en dag stå på den store scene: ”Keep pushing on, altså. Bliv ved.”

”Det lyder totalt kliché, men det er virkelig det, det handler om. Og lige meget hvor mange gange, man tænker ’den er der lige om lidt’, så går der nok lidt længere tid. Så det er bare med at holde den kørende.”

”Lav så meget musik som muligt. Lad være med at holde dig tilbage, gør hvad du føler og bliv ved. Find en garage et eller andet sted og slå dig ned et par år,” griner Mathias.

Efter koncerten, der kastede intet mindre fire flotte stjerner fra GAFFA af sig, konstaterede duoen også, at man skal være forberedt på lidt af hvert i livemusikkens verden: ”Jeg sprang en streng under fjerde nummer, så jeg skulle ligesom tæve den op uden den streng dér. Men det er også fint, man skal være forberedt på det hele,” siger August og fortsætter med et smil: ”Husk at tage en ekstra guitar med! Eller lær at skifte strenge.”

Er der nogen, I glæder jer ekstra meget til at opleve ude på pladsen senere?

”Cascada! Indiskutabelt, hende skal jeg se,” svarer August uden at tøve, og Mathias tilføjer: ”Stormzy kunne også være meget fed at se. Måske over at hoppe lidt på Magicbox.”

Lyt til Statisk på Spotify og tjek dem ud på Instagram.