Musikguide: Fire fredagsanbefalinger

Uanset om det er din første dag på Tinderbox 2022, eller om din basarm allerede er øm efter gårsdagens fest, så har vi det helt perfekte fredagsprogram klar til at kickstarte din weekend. Du er sikkert allerede klar over, at danske og internationale stjerner som Saveus, Kashmir og Muse lægger vejen forbi Tusindårsskoven i dag – og her kommer fire ekstra anbefalinger, som vi er sikre på vil overraske, imponere og begejstre dig. God fornøjelse!

LOLA YOUNG – TELTSCENEN – KL. 13.35
Du kender måske ikke hendes navn endnu, men det er absolut ingen undskyldning for ikke at svinge forbi Teltscenen klokken 13.35. Lola Young stormer frem på den britiske musikscene med sin inderlige, ærlige popmusik og en tryllebindende vokal, der kan få selv den hårdeste negl til at knække. Den britiske sangerinde er allerede blevet hyldet for sin musik med en nominering til Brits Rising Star Award og BBC’s Sound of 2022 – for at nævne et par stykker. Glæd dig til britisk soul, pop og R&B i absolut særklasse, når den fremadstormende nye sangerinde og sangskriver Lola Young åbner Teltscenen.

LITTGLOSS – MAGICBOX – KL. 15.30
Den spirende danske duo LittGloss fylder Magicbox med franske fornemmelser og solide skandinaviske samarbejder, når de åbner den elektroniske scene fredag eftermiddag. Den multi-platinum sælgende producerduo, har etableret sig som et anerkendt navn i Danmark med mere end 12 millioner streams på det første aktive år alene, og med opmærksomhed fra Acraze, Laidback Luke & Diplo er der vist ingen tvivl om, at duoen gør sig klar til at blive et etableret internationalt navn. LittGloss er ukronede verdensmestre i at komme helt ud over scenekanten og sætte gang i deres publikum – og det lyder med andre ord som det helt perfekte sted at kickstarte fredagsfesten.

BABY QUEEN – TELTSCENEN – 16:15
Musikmediet NME kalder hende en af popmusikkens mest essentielle nye stemmer, mens verdensstjernen Olivia Rodrigo med egne ord er ”besat” af hende. Det er en af morgendagens helt store nye stjerner, du har mulighed for at opleve, når Baby Queen folder sit kalejdoskopiske og ungdommelige popunivers ud på Teltscenen klokken 16.30. Hvis du er fast lytter på P3, har du helt sikkert allerede stiftet bekendtskab med numre som ”Raw Thoughts” og ”You Shaped Hole”, som er to ørehængende eksempler på den kun 24-årige sangerindes ærlige musikalske univers. Er du til rå og kantet pop, er dette en koncert, du bare ikke må gå glip af!

IAMDDB – TELTSCENEN – 19:15
Er du vild med jazz og soul, og har du samtidig et blødt punkt for hiphop og R&B? Så er IAMDDB et musikalsk bekendtskab, du ikke må snyde dig selv for. Den unge britiske sangerinde, sangskriver og producer har en fod plantet i både for- og nutiden, når hun skaber sin selvudnævnte ’urban jazz’ med silkebløde tidsløse R&B-vokaler over moderne trap-beats. Med inspiration i Bob Marley og hans tekster, skriver IAMDDB sange om at elske, værdsætte og stå op for sig selv. Læn dig tilbage og find ro i dig selv, når IAMDDB giver en lektion i urban jazz og self-empowerment på Teltscenen klokken 19.15.

Dagens musikprogram byder naturligvis på mange flere fede musikoplevelser, så der er ingen fare for, at fredagsfesten fejler. Dan dig et overblik det fulde musikprogram lige her.

Skal du med til fredagsfesten? Køb din billet til lige her.