OPSKRIFT PÅ BRUNSVIGER-RISALAMANDE
15. december 2023
En ægte, fynsk klassiker i jule-klæder. Det er hvad, vi har tryllet frem til jer i dagens julekonkurrence. Her får du opskriften på en sublim brunsviger-sovs, som vi har brugt som topping til risalamanden. Måske den næste klassiker på julebordet?
Opskrift på brunsvigersovs til 4 personer:
- 0,8 dl. mælk
- 1 æggeblomme
- 30 g. sukker
- ½ tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. maizenamel
- 50 g. smør
- 100 g. brun farin
Fremgangsmåde:
- Pisk æggeblomme med sukker og vaniljesukker.
- Sigt maizena ned i æggemassen og bland godt.
- Varm mælken op til kogepunktet, og hæld den kogende mælk i en tynd stråle ned til æggemassen, mens du pisker godt.
- Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op under konstant omrøring.
- Cremen må ikke bulderkoge, og du skal passe på, at den ikke brænder på. Først bruser cremen op, og derefter bliver den tyk mens bruset lægger sig.
- I en anden gryde varmer du farin og smør op under omrøring, indtil alt er smeltet.
- Tag gryden af varmen og pisk vaniljecremen i.
- Lad brunsvigersovsen køle af, inden den hældes udover din risalamande.
- Velbekomme!