Vi er stolte af at præsentere de første 14 artister til tinderbox

Oplev MuseImagine DragonsThomas HelmigMØ og mange flere på TB22.

Fra den 23. til 25. juni 2022 fyldes Tusindårsskoven i Odense igen med spændte festivalgæster, når Tinderbox endelig vender tilbage efter to års larmende stilhed. Nu kan vi endelig løfte sløret for en del af det lineup, som tusindvis af musikhungrende publikummer kan glæde sig til at opleve. Et lineup, der både inviterer internationale verdensstjerner forbi og præsenterer cremen af den danske rock- og popscene.

I den internationale del af dagens annoncering kommer et af verdens absolut største rockbands Muse, som af musikmagasinet NMEs læsere tidligere er blevet kåret som The Most Exciting Live Act of All Times. Gruppen står bag nogle af nyere tids største rockhits som ”Uprising”,

”Supermassive Black Hole” og den himmelstræbende ”Starlight”.

I den mere poppede ende af rockspektret kommer Las Vegas-bandet Imagine Dragons med deres storsælgende bagkatalog, der har skrevet dem ind i GRAMMY-historien og kastet massive hits af sig med titler som ”Radioactive”, ”Thunder”, ”Demons” og ”Believer”.

Sidst, men ikke mindst, kommer britiske George Ezra, som siden slutningen af 2013 har sunget sig direkte ind i hjertet på singer-songwriter-fans verden over med numre som ”Budapest” og ”Blame It On Me” og senere landeplager som ”Hold My Girl” og sommerhittet ”Shotgun”.

Vores gæster kan også glæde sig til at opleve nogle af de største artister på den danske musikscene og nogle af de spirende nye navne, som lige nu er i gang med at sætte sit præg på den. Således giver Thomas Helmigsit eneste show på Fyn i 2022 på Tinderbox, ligesom rockmastodonterne i Kashmir lægger vejen forbi. Der er også lagt i ovnen til en helt særlig koncert for verdensstjernen , der tog sine første musikalske skridt i Odenses punk-miljø, inden hun blev en af Danmarks største musikeksporter.

Alex Vargas har i løbet af de seneste år markeret sig som en af landets største nye sang- og sangskrivertalenter, mens Tessa har vist samme råstyrke på den danske rapscene. Lyddrengene i Cheff Records sender Tinderbox til månen med deres banebrydende og ikke mindst festlige blanding af dancehall og hiphop, ligesom Clara og P3 Guld-vinderen Drew Sycamore giver deres respektive bud på, hvordan dansk pop anno 2021 kan lyde.

Coco O. har lagt fans og anmeldere ned med sit intime og dybt personlige R&B-univers, mens det syv-mand høje orkester Jonah Blacksmith fra Thy siden 2014 har gjort det samme på folkpop-scenen. Sidst men ikke mindst præsenterer festivalen enmandshæren Andreas Odbjerg, som har ramt de danske lyttere lige i hjertekulen med sine lige dele dansable og tårepersende popnumre.

Billetsalget af de resterende partoutbilletter til Tinderbox 2022 starter fredag den 19. november klokken 10.00 her på siden.