• Torsdag

Det er de færreste teenagere, der kan prale af at have produceret for artister som MF Doom, IDK og Joey Bada$$ og have været i studiet med stjerner som Jay Rock, Cee Lo Green, Tinashe, Ari Lennox og AlunaGeorge – men det kunne Oliver Malcolm, inden han var fyldt 20 år.

Han er egentlig født i Stockholm, men vokset op i England og nu bosat i L.A., hvor han brygger på sin meget lovende karriere i eget navn.

Malcolm forelskede sig i en ung alder i Eminem efter at have hørt ”Lose Yourself”, og med ét fandt han sig selv dybt optaget af artister som Dr. Dre, Tupac og MGMT. Som 12-årig købte han sit første DJ-deck og lærte sig selv at vende plader, og det blev starten på hans vilde musikalske fortælling.

Selvom han fik stor succes under producer-aliasset Bigg Kid, var det som om, at der manglede noget. Der var ikke rigtigt nogen, der kunne lave de sange, han hørte for sit indre øre. Og så var der jo ikke så meget andet for end at lære at synge, så han kunne gøre det selv. Det gjorde han så, og første resultat var den genrebrydende single ”Switched Up”. 

Med en god portion attitude, en blanding af alternativ pop, soul og hiphop og et enormt talent for produktion i bagagen har Oliver Malcolm skabt et unikt lydunivers, som vi glæder os til, at han udfolder for første gang i Danmark på Tinderbox’ teltscene. 

Oliver Malcolm spiller på Tinderbox torsdag den 22. juni 2023.