• Lørdag
  • 22:30 – 23:30
  • Teltscenen

Få i Danmark gør det, ICEKIIID gør, og få i Danmark gør det så godt som ham. ICEKIID, som er født i Danmark og opvokset med sin ghanesiske mor, har nemlig bragt den allestedsnærværende afrobeat-genre, som vi i udlandet ser repræsenteret med artister som Burna Boy og WizKid, til Danmark.

Det musikalske unikum har bygget sin karriere stille og roligt op fra bunden og kan nu bryste sig af over 200 millioner streams på tværs af musikplatformene.

Han udgav i 2015 singlen ”Coco Chanel” som et friskt og festligt indspark til den ellers hårde danske hiphopscene, og i 2017 kom fodboldhymnen ”Gulddans” i samarbejde med FCK. Det store gennembrud kom dog i 2020, da nummeret ”ErruDumEllaHvad” spredte sig som en steppebrand og under lockdown indtog karantænefesternes dansegulve landet over. Det massive hit opnåede triple-platin og blev også den første dansksprogede sang nogensinde til at nå FIFAs stjernespækkede soundtrack. Sangen markerede et helt nyt kapitel i ICEKIIDs karriere, hvor singler som ”Bagateller”, ”KOLO” og ”DRIPPY” har bevist, at ICEKIID var alt andet end et one-hit-wonder.

Energien fra ICEKIIDs numre når langt ud over scenekanten, når han spiller live, og han bringer festen med sig, hvor end han spiller. Han er inspireret af den ghanesiske kultur, når han med sin musik stræber efter at bringe glæde og lykke til sit publikum, og det vil Tinderbox også få at mærke.

”Jeg laver det musik, de kan dans’ til”, synger ICEKIID på ”Bagateller”, så festen er sikret, når den danske hitsmed lægger Tinderbox i kollektiv afrobeat-ekstase.