• Fredag
  • 19:15 – 20:30
  • Blå Scene

Siden slut-90’erne har Gogol Bordello rusket op i deres publikum med deres kalejdoskopiske lydtapet, der blander punk med østeuropæisk swing. Det multikulturelle band med ukrainske Eugene Hutz i front tager punkens indflydelsesrige sangskrivning og blander med både latinamerikanske østeuropæiske musiktraditioner.

Den energiske gruppe fra New York består – udover Hutz på vokal og guitar – af Sergey Ryabtsev på violin, Pedro Erazo på vokal og percussion, Boris Pelekh på guitar, Ashely Tobias på vokal, Korey Kingston på trommer og Gil Alexandre på bas. Du kan godt forvente en eksplosion af lyd, når hele bandet stemmer i på samme tid, og der er en naturlig glæde og munterhed i deres lyd, selvom musikken udspringer af levede erfaringer med livets ubarmhjertighed.

Hutz har selv beskrevet, at deres musik i bund og grund handler om at holde ud. Flere af medlemmerne bærer på traumer fra at være flygtet og leve et liv uden for deres hjemland, og Hutz selv var kun 13 år gammel, da han oplevede sin første evakuering under Chernobyl-ulykken i 1986. 

Nu ser han endnu engang en tragedie udspille sig i sit hjemland efter Ruslands invasion af Ukraine, og selvom deres seneste album Solidaritine fra sidste år faktisk var færdigt, før krigen eskalerede, er albummet ikke mindre relevant. Tværtimod, for Solidarotine handler om at holde energien oppe, uanset hvad der rammer os, og om at hæve os over de ting, der holder os nede. Og så bærer det på et tiltrængt budskab om menneskeligt potentiale og empati.

Lad danselysten overtage dig, når Gogol Bordello lyser Tusindsårsskoven op med deres farverige og højenergiske festfyrværkeri af en koncert på Tinderbox!