• Fredag
  • 15:00 – 16:05
  • Groovebox

Glæd dig til at opleve Mark le Fêvre, Ane Høgsberg, Jacob Taarnhøj, Kasper Gross og Peter Werner på scenen fredag på TB23.

Mark le Fêvre er en af Danmarks mest efterspurgte komikere, og han fik for alvor cementeret sin plads i dansk komiks superliga med sin nominering som ‘Årets Komiker’ i 2019 ved ZULU Comedy Galla.

Folket fik for alvor øjnene op for Mark, da han kickstartede sin karriere med internet-sketches, men efterfølgende har du set ham i tv-succesen Stormester, og ude på landets helt store spillesteder med hans to anmelderroste one-man-shows Bøvl fra 2019 og Heldig fra 2022. 

På scenen kan du opleve Mark le Fêvres store talent udspille dagligdagsscener og finde humoren nord for bæltestedet. Med en stilsikker sceneoptræden efterlader det ikke nogen tvivl om, at vi har at gøre med en mand, som fortsat kommer til at være med til at tegne dansk komiks fremtid.

Mark tager som regel udgangspunkt i sit eget liv, hvor komikeren møder voksenlivet med komisk fortvivlelse over udfordringer som lejlighedskøb, det længerevarende parforhold og at skulle sørge for, at hans elskede hund Strøbye ikke kommer unødigt galt afsted.

Ane Høgsberg er et forfriskende pust på den danske stand-up-scene. Hun bliver blandt andet hyldet for sin gode energi og levende mimik, og med en selvironisk distance udleverer hun livet som kvinde af i dag, så alle – uanset køn – bryder sammen af grin. 

Ane Høgsberg er også kendetegnet ved at være en grænsesøgende og kompromisløs komiker, som holder af at tale om de mørke sider i mennesket, og det der optager os. Materialet bliver leveret med en jysk charme, der gør det svært ikke at overgive sig til grinet.

Høgsberg er sjov, og hun fik papir på det, da hun i 2016 vandt Talentprisen ved Zulu Comedy Galla. Året efter var hun aktuel med sit første one-woman-show ’Dårlig Feminist’, som i 2019 blev fulgt op med showet ’Døden har en årsag’. 

I 2020 lavede Ane “Alle hader feminister” på DR2, og sidste år kunne hun skrive ”forfatter” på sit CV med udgivelsen af Baby Lyfe 101. Hun havde sidste efterår premiere på sit nye one-woman-show MORSKAB, som blev så godt modtaget, at hun har forlænget turneen med nye datoer i 2023.

Jacob Taarnhøj er en sand ordekvilibrist, og hans helt unikke, surrealistiske fortællestil gør hans shows til en unik oplevelse. 

Den brede befolkning fik for alvor øjnene op for odenseaneren, da han i 2017 lavede sit set om det danske sprog ved DM i Stand-up og samme år vandt Talentprisen ved ZULU Comedy Galla. 

Jacob var i mange år en af de drivende kræfter bag standup-scenen vest for Storebælt, men har de seneste år etableret og understreget sit kæmpe talent over hele landet. Han optog i 2018 sin første ”Comedy Special”, som samme år blev sendt på TV 2 Zulu. Han deltog ligeledes i anden sæson af Stormester i 2019, optrådte som support for Ruben Søltoft i efteråret og vinteren 2018 og var i 2022 aktuel med sit nyeste one-man-show Krøllehjern’, som kan ses på TV 2 Play. 

Kasper Gross er senest kendt for tv-serien Minkavlerne, der i 2020 vandt en Zulu Award for ’Årets tv-serie’, hvor han er både manuskriptforfatter og hovedrolleindehaver. 

Men Minkavlerne er langt fra alt, der gør Kasper Gross til et spændende bekendtskab. Måske kender du ham også fra TV 2-serien Er vi der ikke snart?, eller som fast opvarmer på Tobias Dybvads tour Er det ikke dig fra Dybvad?. Med sådan et CV er det ikke underligt, at han i 2017 var nomineret til Talentprisen ved Zulu Comedy Galla.

Breve fra banken, tilfredshedsundersøgelser, familiestiftelse og valg af kreditlån. Kaster man et hurtigt blik på Kasper Gross’ emnevalg, er man tæt på at falde ned af stolen af bare kedsomhed. Tilsvarende forbavset bliver man, når man skraldgriner af hans ualmindeligt morsomme show, der griber fat om relaterbare hverdagssituationer krydret med Kaspers ekstremt sjove betragtninger og forundring.

Kasper Gross er på få år blevet en af landets absolut skarpeste komikere. Udover at være en teknisk dygtig og eksperimenterende komiker, er han også særdeles dygtig som comedy-manuskriptforfatter. Han kombinerer dybsindige eftertænksomheder med impulsive observationer, hvilket altid giver et anderledes og unikt show.

Denne bundsolide sønderjyske komiker er en fantastisk historiefortæller, som deler ud af de erfaringer, han gør sig i livet. For eksempel er Peter flyttet til København, hvilket giver grobund for gode historier om en jydes oplevelser i storbyen.

Peter Werners ryk fra den jyske muld til den pulserende storby var motiveret af drømmen om at blive stand-up-komiker. Og det betalte sig, for han er allerede godt på vej! Peter har blandt andet været med i Zulu Comedy Galla og nåede semifinalen ved DM i Stand-up to gange. I 2021 gik han hele vejen og vandt. 

Du skal glæde dig til at følge med i denne dygtige, unge mands fremtidige karriere!