• Fredag

30 minutter tog det for britiske Cat Burns at sælge sin allerførste koncert ud, og det vidner om den enorme popularitet, den blot 22-årige kunstner har fået.

Hun er uddannet fra samme skole som blandt andre Adele og Amy Winehouse og startede sin karriere med at spille på gaden i Southbank. Da pandemien ramte, tog hun sin musik med ind i TikTok-universet, og herfra tog det fart. På tre måneder havde hun fået mere end 500.000 følgere på platformen – et tal, der nu er langt over 1 million.

Herhjemme stiftede vi første gang bekendtskab med den unge sangerinde og sangskriver på nummeret ”go”, som, udover at være blevet spillet en hel del i dansk radio, også har været at finde på Spotify charten i hele 11 lande og på 30 forskellige virale hitlister.

Efterfølgende er sange som ”ghosting” og ”people pleaser” strømmet gennem radiobølgerne som udtryk for de ekstremt vedkommende sange, hun skriver. Teksterne kommer helt inde fra Cat Burns’ eget følelsesliv og råder over kvikke observationer om livet og kærligheden fra et nutidigt perspektiv.

Hun er blandt andet blevet rost for at været et friskt pust på singer-songwriter-scenen, som ellers så ofte kritiseres for at være uoriginal, og hun er en del af en bølge af LGBTQ+-artister, som kæmper for at gøre popmusikken mere inklusiv én sang ad gangen.

Hun har tidligere spillet support for artister som Mae Muller og Years & Years, og er i foråret med som support på Sam Smiths Europaturné, inden hun i juli drager på tour med Ed Sheeran.

Senest er Cat Burns blevet nomineret til to priser til den prestigefulde BRIT Awards 2023, nemlig for ’Song of the Year’ med ”go” og ’Best Pop/R&B Act’. 

Få et glimt af, hvad mange spår til at være morgendagens næste store popstjerne, når Cat Burns spiller i Tusindårsskoven.